'>

Tuesday, December 4, 2012

K-E-C-E-W-A.

Ha,ada perubahan tak kat blog aku hari ni?Hee tetiba mood ejas blog sendiri datang,dengan title blog,header,habis aku tukar --"
Enough bout that.Today I wanna type bout KECEWA.Yes,kecewa.In our life,Allah uji kita dengan banyak benda tanda sayangNya pada kita.Dan mungkin,dalam menghadapinya kita akan kecewa berkali-kali.
Kecewa sebab fail exam,sebab kena marah ngan mak ayah,sebab putus cinta,sebab gaduh ngan bestfriend,and countless more.Tapi,seorang WINNER akan bangkit dari kekecewaan tu dan kembali melangkah,also ambil pengajaran.Dan LOSER akan terus kecewa,terus berada di takuk yang lama.Am i rite?
Bila difikirkan balik,kenapa nak overfeeling with the kecewa sebenarnya?Come on lah,putus cinta dengan boifreng tu bukan tanda noktah untuk hidup pun.
WAKE UP ,Allah ada ! 
"Bermulanya kekalahan ialah apabila kita berasa lemah,dan bermulanya kemenangan ialah apabila kita berjaya melawan perasaan lemah itu."
Semua orang pun pernah kecewa walau seketika,bohong kawkaw sangat la kalau cakap tak pernah.Tapi yang bezanya,antara BANGKIT dan JATUH tak bangun-bangun.
Senyumlah,la tahzan,Innallahama'assobirin !^,^
# Last week I've frustrated upon something,but yesterday Alhamdulillah,I decided to wake up and smile again :) Cukuplah Allah yang mengerti,cukuplah andai Allah ada di sisi :D "J'aime Allah et Rasulullah !"
-Reminding myself-

Everyone has their own struggle of becoming better. Think twice before we judge! :)

No comments: