'>

Saturday, July 20, 2013

On This Time

Anneyong haseyo.How's your Ramadhan? "Dude,it's still early." jawab kawan aku-Yani.Heh. Belum terlewat sangat kot if aku nak ucap Salam Ramadhan Kareem, kan? Moga Ramadhan kali ni jadi the best untuk kita. Bulan tarbiyyah, bulan taqwa.
Alhamdulillah, Ramadhan aku tahun ni agak better dari tahun lepas dari segi ikut peraturan asramanya. Hoho.Rajin berbuka kat masjid ngan kurma & air pastu Maghrib berjemaah.Sudah tu, baru makan kat dewan makan. Tahun lepas, awal-awal dah tercongok kat dewan makan or at least kat bilik. Suka balik berbuka kat rumah pulak tu.Peh, jenayahnya perangai. --" Terawih kat asrama pun entah ke mana. Tahun ni? Alhamdulillah belum miss, kecuali bila balik rumah kena jaga adik.Kakak mithali ah kononnya. Hee.
Insaf sikit. Juga tanda 'akram'kan sahabat- Exco Dakwah, dearest Izzah. Jadi rajin je follow-up aktiviti masjid.
Tapi dari segi penghayatan,sejujurnya tahun ni agak kureng.Khilaf diri sebenarnya.Allah,guide me.Kita tak pasti kot ini yang terakhir,kan ? Pulak tu Lailatul Qadr ganjarannya lebih awesome dari 1000 malam (lebih kurang 83 tahun camtu) Risau. Kot tak mampu hidup selama tu.Rugi wehhh

And so, lets go Ramadhan-marathon yang bukan hanya tahan lapar, juga tahan hati,mata,telinga,lidah dan segalanya dari dosa,InshaAllah. Syaitan kena ikat, so anything yang kita buat tu, datang dari diri dan nafsu. That's YOU.Masa ni la pun nak tau iman kita tahap mana. May Allah guide every step of our Hijrah, amin ^^
Get yourself a fantastic Ramadhan ! :D
#Trial lepas raya :(

Everyone has their own struggle of becoming better. Think twice before we judge! :)

Friday, January 11, 2013

Tahun 2 .

So yesterday I went home from IQT ,after almost two weeks of being a Banat Tahun 2 .Senior-feelings ?No ,not yet .Tahun 1's will be coming on 4th February .So, wait, until then I shall be a senior,again .
SPM-fever belum mula, and so does the azam tahun baru and all. Hihi kidding, they does, a little. Well at least kan.My Math teacher said that all of us must speed up by now, bukan tunggu bulan 6 nanti baru nak sungguh-sungguh. So InshaAllah, I'm gonna fight this malas-malas feeling. Fuuu -_- Especially for Math. U guys better don't ask for my marks on last final-year exam, it was really tenuk. I mean tenat. Please ask for my Sejarah marks instead. Alhamdulillah ,suka youuuu :DDD Tak sia-sia I tak tidur dalam kelas.
Kenapa tiba-tiba speaking hari ni ? Well I got A- in English.So now I should practise more and more. Hee dok kait.Sebenarnya saje je kot ,terpengaruh dengan The Curse.Ohmaii best pulok cerita tu xD
Tasmi' Quran ? I've done with only 2 maqra' last week.Ustaz Raslan was kinda busy,though.Ahad ni pun beliau cuti.Actually ,we all are a bit busy too with the trouble-some lawatan on 30th January, hias kelas, and also persembahan untuk jamuan 'Senior dihormati.Junior disayangi'.Yeah.Too good to be true -,-
Last night, I was enjoying my singgang soup when my face suddenly put up a smile, and I wondered why (Takyah wonder sangat, memang tahu kenapa haha).So I recited Al-Fatihah instead of bursting into tears.
Will be updating soon, keep missing me hoho ^,^  From Jordan with loves.Kononnya lah.Pray for my success !

Everyone has their own struggle of becoming better. Think twice before we judge! :)