'>

Saturday, July 20, 2013

On This Time

Anneyong haseyo.How's your Ramadhan? "Dude,it's still early." jawab kawan aku-Yani.Heh. Belum terlewat sangat kot if aku nak ucap Salam Ramadhan Kareem, kan? Moga Ramadhan kali ni jadi the best untuk kita. Bulan tarbiyyah, bulan taqwa.
Alhamdulillah, Ramadhan aku tahun ni agak better dari tahun lepas dari segi ikut peraturan asramanya. Hoho.Rajin berbuka kat masjid ngan kurma & air pastu Maghrib berjemaah.Sudah tu, baru makan kat dewan makan. Tahun lepas, awal-awal dah tercongok kat dewan makan or at least kat bilik. Suka balik berbuka kat rumah pulak tu.Peh, jenayahnya perangai. --" Terawih kat asrama pun entah ke mana. Tahun ni? Alhamdulillah belum miss, kecuali bila balik rumah kena jaga adik.Kakak mithali ah kononnya. Hee.
Insaf sikit. Juga tanda 'akram'kan sahabat- Exco Dakwah, dearest Izzah. Jadi rajin je follow-up aktiviti masjid.
Tapi dari segi penghayatan,sejujurnya tahun ni agak kureng.Khilaf diri sebenarnya.Allah,guide me.Kita tak pasti kot ini yang terakhir,kan ? Pulak tu Lailatul Qadr ganjarannya lebih awesome dari 1000 malam (lebih kurang 83 tahun camtu) Risau. Kot tak mampu hidup selama tu.Rugi wehhh

And so, lets go Ramadhan-marathon yang bukan hanya tahan lapar, juga tahan hati,mata,telinga,lidah dan segalanya dari dosa,InshaAllah. Syaitan kena ikat, so anything yang kita buat tu, datang dari diri dan nafsu. That's YOU.Masa ni la pun nak tau iman kita tahap mana. May Allah guide every step of our Hijrah, amin ^^
Get yourself a fantastic Ramadhan ! :D
#Trial lepas raya :(

Everyone has their own struggle of becoming better. Think twice before we judge! :)