'>

Thursday, January 12, 2017

It's me again.

  So I finally have the urge to start updating again, after a few years. Lama sangat fasa beruzlah haa. Most of my old posts telah ditong sampahkan ke dalam draft sebab bila baca balik rasa nak selam diri sendiri, like seriously WHY DID I WROTE SUCH CRAPS? Tahap tak matang tu memang mengundang makian masyarakat betul, lagi ada hati nak berbelog huhu. Okay sikit sikit je kutuk diri sendiri.

  Now Alhamdulillah I’m on my final sem, life’s so hectic with the mini thesis and upcoming final exam next month, tapi tetiba ada rasa nak update blog seposen dua supaya later on bila bertambah umur saya boleh recall balik apa-apa yang dah lupa. Boleh tengok balik diri sendiri camana gaya, apa yang saya dah achieve, perjalanan hidup yang dah jauh bertapak-tapak ke depan (kalau Allah izin). Bila baca balik post-post zaman form 3 dulu, I feel so old for not remembering things. Memandangkan for the time being saya dah tak menulis diary, cuma sekali sekala tulis notes kat henpon atau caption ig & merapu kat Wechat, maka blog ni akan jadi half of an online diary sebab menulis ni memang passion dari kecik dan cara express emotion walaupun tah hape hahaha. Please drop down your expectation dan ambil yang baik-baik saja kalau ada, okay?



  Kejap je rasa dah nak habis belajar kat sini, I will surely miss this place, big time. Sungguh belum sedia lagi nak hadap dunia luar, walaupun nak cepat habis tapi tahu je akan datang dah sah-sah akan rindu tempat ni. Tapi nak buat cemana, kita berjalan dan sampai masa kita akan berhenti. Lepas tu kita akan mula balik dengan perjalanan baru. Pray that I could end this thing well, will ya? Doakan semoga saya & sahabat-sahabat ingat Quran, grad dengan cemerlang. Amin inshaAllah.

See you when I see you! ;)

Everyone has their own struggle of becoming better. Think twice before we judge! :)

No comments: