'>

Thursday, April 13, 2017

Confessions


Mungkin bila dah habis satu fasa, kebanyakan orang rasa it's time to move a little forward dalam hal jodoh. Confessions, fasa untuk cop pilihan hati walaupun the exact waktu untuk settle down tu belum benar-benar pasti. At least it's worth it of gagal selepas mencuba daripada terlepas menganga, something like that.
It’s sweet to know that there’s other people silently dedicating du’as for you without you knowing, it's nice that someone cares, it's good that you're surrounded by orang baik-baik BUT when your heart decides not to feel the same way, your mind tells you that you’re a jerk. You're going to feel so bad bout that but neither you nor me has ever wanted to be a heartbreaker. Tapi dalam hidup kita, sentiasa perlu untuk membuat pilihan. Dan amat perlu untuk menghadirkan Allah dalam pilihan.


Bila dah semakin meningkat umur ni, dalam kepala timbul ayat "Pada awalnya, semua orang berbangga dengan pilihan masing-masing. Namun, tak semua mampu bertahan dengan pilihan tersebut hingga ke akhirnya."

Is it wrong, to doubt that feelings really last long? Kalau betul orang suka, persoalannya sampai bila?

Kata Ibrahim al-Khawwash;

"Jangan memaksa diri untuk mencapai apa yang telah dijamin dan jangan mensia-siakan (mengabaikan) apa yang telah diamanahkan kepadamu."


Everything is all set, Allah akan susun semua dengan cara yang tepat, orang yang tepat dan masa yang tepat, wouldn't He? Jodoh, rezeki dan sewaktu dengannya tu bukan benda yang perlu dibingungkan sebab segalanya Allah akan bantu selesaikan, dan dalam usia sekarang, prioriti-prioriti lain masih di depan. Untuk diri sendiri yang masih belum matang ni, usaha hanya sebatas doa dan menjadi yang terbaik untuk semua. Tak ke?

Tapi tak sesekali aku nak kata cop awal tu salah, confess tu wrong step. Bukan. Sebab lain orang lain cara berfikir, kita yang mengenali diri kita sendiri macam mana. Kalau yakin keputusan yang kita buat tu betul, go on  je. Dan little by little saya sendiri semakin mengenali diri saya macam mana, semakin jelas apa yang nak dicapai dalam hidup. Maka, for now it just turns out to be.. not (yet) my thing anymore?😊











MashaAllah hasutan syaitan hindustan mana pulak ni wehh 😂 For some reasons I just feel the need to write this on blog walaupun terasa macam hilang macho & awkward yang amat, lek ah first and last la ni InshaAllah hahaha ok geraklu

Everyone has their own struggle of becoming better. Think twice before we judge! :)

No comments: